Lipozomal Teknoloji

Lipozomal Teknoloji Nedir?

Lipozomal teknoloji en kısa haliyle, hücreye çok benzer yapılar oluşturarak etken maddenin vücut içinde etkili bir şekilde dağıtımını sağlayan teknolojidir.
Oluşturulan bu yapılara lipozom kürecikleri denir. Lipozom kürecikleri, etken maddenin çift katlı fosfolipid tabakası ile çevrelenmesiyle oluşurlar. Fosfolipidler, vücudumuzdaki hücre zarlarının ana bileşenlerindendir.
Lipozomal kürecikler, doğal hücre zarlarını taklit ederler.
Etken maddenin dışındaki bu fosfolipid tabakası, vücuttaki enzimler veya pH (asidite) seviyelerindeki değişim sebepli etken maddenin bozulmasının önüne geçer. Böylece lipozomal teknoloji etkinin iyileştirilmesine ve uzatılmasına katkıda bulunulur.
Neden Lipozomal Teknoloji Kullanılır? • Etken maddenin emilimi dolayısıyla etkinliği artar. • Fosfolipid tabaka sayesinde stabilite artar. • Yan etki oluşumunu engeller. • Toksik olmayan ve biyolojik olarak tamamen parçalanabilir yapısı ile biyo-uyum sağlar. • Aktif hedeflemeye imkan sağlar.

Neden Fermentasyon?

Fermantasyona uğramamış ürün uzun zincirler halindedir ve büyük molekülleredir.
Bu ürünler cilt tarafından emilimleri çok düşüktür. Böylelikle biyoyararlanım açısından fakir ürünlerdir.
Fermantasyondan sonra ürünler uzun zincirleri kırılır ve dalton ağırlıkları küçülür. Böylelikle deri altı emilim oranı artarak biyoyararlanımı artırır ve toksisiteyi azaltır.
Bitkiler harikadır ama fermente edilmiş aktif maddeler daha da iyidir. Fermente edilmiş organik, bitki bazlı kozmetikler en iyi seçeneklerdir, çünkü tamamen doğal olan değerli içeriklerin yardımıyla cildi şımartır ve derinlemesine bakım yapar.